header

navhomenewsover onscontactend

front

welcome

 

Welkom en bedankt voor je interesse in Al’Fez!Al’Fez is gebaseerd en geïnspireerd op de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken en bestaat uit een reeks Marokkaanse en Libanese producten. Al'Fez is in 1998 opgericht door Sam Jacobi, maar de historie van het merk gaat veel verder terug. Sam groeide op in het Midden-Oosten en zijn jeugdervaringen - herinneringen aan kleurrijke, geurige markten, vers pita brood en met rijke Jordaanse olijfolie besprenkelde houmous - zijn de inspiratiebron geweest voor het merk en de producten.

De familie en vrienden van Sam - met roots in Marokko, Irak, Iran en Jemen - kwamen geregeld samen om te genieten van een grote diversiteit aan traditionele maaltijden. De meeste gerechten stonden al ruim een dag te pruttelen en de smaken waren waanzinnig.

Tot op de dag van vandaag verlangt Sam naar de intensiteit van de smaken en ervaringen uit zijn jeugd. Dat is het begin geweest van het merk Al’Fez, zodat alle liefhebbers van lekker eten over de hele wereld kunnen genieten van deze keuken. De merknaam “Al’Fez” verwijst naar Fez, wat zowel een historische stad in Marokko is, als de bekende hoofdbedekking die traditioneel in Egypte en omringende landen werd gedragen. Het merk moest van het begin af aan in elk geval aan twee voorwaarden voldoen: de recepturen moesten vrij zijn van kunstmatige smaakstoffen en toevoegingen en de producten moesten smaken zoals de producten uit de originele keuken.

 

Het eerste product waaraan gewerkt werd was falafel. Het maken van verse falafel kost normaal gesproken veel tijd, dus dit product was meteen een uitdaging. Uiteindelijk is het gelukt om een product te maken waarmee gemakkelijk een goede falafel – met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant – gemaakt kan worden, een echte klassieker uit het Midden-Oosten! Het recept van de tajine-sauzen is gebaseerd op de schotels die Sam’s moeder vroeger maakte. De schotels konden niet groot genoeg zijn!

 

Het merk Al’Fez is begonnen in Engeland, waar Sam na zijn jeugd is gaan wonen. Inmiddels is het verkrijgbaar in diverse landen in Europa, maar ook in Amerika en Australië.

 

Al’Fez is ontdekken – Discover the World!
productsrecipesculture

 

footer