header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Marokkaanse Sigaren met Ras el Hanout

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Snack Bereiding: 30 minuten (+ 20 min. oven) Porties: 4 (12 ‘sigaren’)

 

Ingrediënten:


6 filodeegbladen
1 ei
olijfolie
Een klein bosje verse koriander

400g runder- of lamsgehakt
50g pijnboompitjes
42g Al’Fez Ras el Hanout
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 teen knoflook
1 citroen


Bereiding:


Bewaar het filodeeg tot gebruik in de vriezer, anders droogt het uit. Meng het sap van de limoen met de ras el hanout tot een pasta. Snijd de ui, paprika’s en knoflook fijn. Bak het gehakt met de knkoflook in een beetje olijfolie bruin. Giet overtollig vet af en voeg de ui, paprika, pijnboompitjes en ras el hanout mengsel toe. Hak de verse koriander fijn en doe dit ook bij het gehakt. Verwarm de oven voor op 180˚C. Klop het ei en haal het filodeeg uit de vriezer. Pak één fel per keer, en snijd het fel doormidden. Vouw ieder half vel dubbel en leg wat gehaktmengsel in het midden. Vouw twee zijkanten tegenover elkaar strak naar binnen en maak met natte vingers de randen een beetje nat. Rol het deeg tot een sigaar. Bestrijk de sigaren met wat losgeklopte ei en leg ze op een (ingevette) bakplaat. Plaats de sigaren 20 minuten in de warme oven.

space

footer