header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Marokkaanse Gehaktballen Tajine

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Hoofdgerecht Bereiding: 20 minuten Porties: 2

 

Ingrediënten:

 

350g mager rund- of lamsgehakt
1 kleine ui
klein bosje peterselie
1 snee (oud) brood
1 ei
zout en peper
1 pot Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Sauce

1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
klein bosje koriander


Bereiding:


Snijd de ui fijn, hak de peterselie en snijd het brood in kleine blokjes. Doe voor de gehaktballen het gehakt, de ui, peterselie, het brood en ei in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kneed goed en maak er ongeveer 6-8 gehaktballen van. Bak de gehaktballen in olie bruin. Voeg de tajine saus toe en laat 20 minuten pruttelen. Controleer of de gehaktballen gaar zijn en serveer.


Serveersuggestie:


Serveer Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez.

footer