header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Marokkaanse Abrikoos en
Koriander Groenten Tajine

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Hoofdgerecht Bereiding: 20 minuten (+ 20 min. stooftijd) Porties: 2

 

Ingrediënten:


1 pot Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Sauce
350ml groentebouillon
2 wortels
2 aardappelen
1 courgette
½ rode paprika
½ groene paprika
150g kikkererwten
150g doperwten (diepvries)
een bosje verse koriander
1 doosje Al’Fez Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous


Bereiding:


Was en snijd alle groenten in grove stukken. Doe alle groenten en de erwten in een grote pan en voeg de tajine saus en de bouillon toe. Breng aan de kook, bedek de pan en laat sudderen op matig vuur, totdat alle groenten gaar zijn. Laat de saus eventueel op hoog vuur zonder deksel iets inkoken, zodat deze dikker wordt. Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking en serveer de saus met de couscous. Garneer met fijngehakte koriander.

space

footer