header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Lamskoteletten met Harissa Dressing

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Hoofdgerecht Bereiding: 15 minuten Porties: 2

 

Ingrediënten:

 

2 dunne lamskoteletten
olijfolie
Zout en peper
2 el Al’Fez Harissa

6 repen of stukjes gegrilde paprika uit pot
klein bosje koriander
1 limoen
170g Griekse yoghurt


Bereiding:

 

Breng de lamskoteletten op smaak met zout en peper. Snijd de gegrilde paprika’s fijn, hak de koriander fijn en meng met de harissa. Knijp het sap van de limoen erboven uit en meng goed. Bak de lam in olijfolie medium of rare (naar wens, resp. 3 of 2 minuten aan elke kant). Serveer met de harissa dressing en yoghurt.


Serveersuggestie:


Lekker met Griekse salade en geroosterd ciabatta brood.

footer