header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Kipvleugels met een Glazuur van
Harissa en Honing

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Snack of bijgerecht Bereiding: 15 minuten (+ 1 uur marineren en 40 min. oven) Porties: 4

 

Ingrediënten:


5 tl Al’Fez Harissa
6 el honing
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
8 kippenvleugels
1 citroen


Bereiding:


Meng de harissa, honing, knoflook en olijfolie en smeer hiermee de kippenvleugels in. Houd wat saus over om te serveren. Laat de kip een uur in de marinade staan. Verwarm na het marineren de oven voor op 180˚C. Schik de kippenvleugels op een (ingevette) bakplaat en bak ze 30-40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Garneer met partjes citroen.


Serveersuggestie:

 

Lekker met zure room of knoflookmayonaise.

space

footer