header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Harissa & Citroen Tijgergarnalen

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Voorgerecht Bereiding: 20 minuten Porties: 2

 

Ingrediënten:

 

12 tijgergarnalen
2 tenen knoflook
1 tl Al’Fez Harissa

1 citroen
zonnebloemolie
zout en peper
paar takjes verse koriander


Bereiding:


Pel de garnalen en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de garnalen 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen. Voeg vervolgens de harissa toe, roer goed en bak dit 1 minuut mee. Hak de ui of de knoflook fijn en fruit een paar minuten in olie. Snijd ondertussen de kip in stukjes en doe ze in de pan. Voeg de tajine saus toe als de kip bruin is. Snijd de paprika en voeg toe aan de saus, samen met de gebroken pepertjes. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en serveer met de saus. Doe de garnalen in een kom en knijp de citroen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper en garneer met (fijngehakte) koriander.


Serveersuggestie:


Lekker met een rucola salade en harissamayonaise (meng een paar theelepeltjes harissa naar smaak door de mayonaise).

footer