header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Harissa Bruschetta Variaties

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Snack Bereiding: 20 minuten Porties: 8

 

Ingrediënten:


1 potje Al’Fez Harissa
8 (roma) tomaten
olijfolie
2 tenen knoflook
1 volle tl kappertjes
4 olijven
4 sprietjes bieslook
4 blokjes feta
4 stukjes gegrilde paprika uit pot
2 ciabatta broden


Bereiding:


Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg 4 afgestreken theelepels harissa toe (of naar smaak) en meng goed. Verdeel de tomaten over 4 bakjes om 4 bruschetta variaties te maken (of maak een selectie). Snijd het brood in schuine plakken en besprenkel met olijfolie. Grill het brood totdat het bruin begint te worden en verdeel onderstaande variaties over de sneetjes.


Variatie 1: Voeg kappertjes en ½ teen geperste knoflook toe aan de tomaten.


Variatie 2: Voeg gesneden olijven zonder pit en ½ teen geperste knoflook toe aan de tomaten.


Variatie 3: Voeg sprietjes gehakte bieslook, fijngesneden feta en ½ teen geperste knoflook toe aan de tomaten.


Variatie 4: Voeg fijngesneden gegrilde paprika en ½ teen geperste knoflook toe aan de tomaten.

space

footer