header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Gekruide Rijst met Pijnboompitjes

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Bijgerecht Bereiding: 20 minuten Porties: 4

 

Ingrediënten:

 

1 el Al’Fez Ras el Hanout
1 el olijfolie
1 el water
1 kleine ui
200g Basmati rijst
Een handvol pijnboompitjes


Bereiding:


Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Snijd de ui fijn en fruit de snippers in olie tot ze zacht zijn. Meng de ras el hanout met de olie en het water. Voeg dit mengsel toe aan de gekookte rijst, samen met de uien en de pijnboompitjes.


Serveersuggestie:


Lekker met pittige (harissa gekruide) hamburgers.

footer