header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Gebakken Ras el Hanout Aardappelen

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Bijgerecht Bereiding: 15 minuten (+ 25 min. oven) Porties: 4

 

Ingrediënten:


500g vastkokende aardappelen (bv. Maris Piper)
4 el Al’Fez Ras el Hanout

1 citroen
2 tenen knoflook
olijfolie


Bereiding:


Verwarm de oven voor op 220˚C. Schil en snijd de aardappelen en kook ze beetgaar. Maak een dressing van het sap van de citroen, de ras el hanout en knijp de knoflook in een pers er bovenuit. Zet de bakplaat met olie alvast in de oven om voor te verwarmen. Giet de aardappelen af in een vergiet en hussel ze om, zodat ze een ruwe buitenkant krijgen. Doe de aardappelen in een kom en meng met de dressing, zorg dat alle aardappelen goed bedekt zijn met de dressing. Doe de aardappelen op de hete bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.


Serveersuggestie:

 

Lekker met gegrild vlees.

footer