header

navhomenewsover onscontactend

front

welcomeMarokko ligt in het noorden van Afrika aan de kust van de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Marokko is een monarchie en de huidige koning is Mohammed VI. De laatste tien jaar is de economie van Marokko sterk gegroeid en ook op sociaal gebied ontwikkeld Marokko zich snel. Zo vervullen steeds meer vrouwen een belangrijke functie in de samenleving, zoals ambassadeur of minister. Marokko ontwikkelt zich in korte tijd naar een modernere samenleving.


De hoofdstad van Marokko is Rabat, maar de grootste en belangrijkste stad is Casablanca. Het land heeft ongeveer 35 miljoen inwoners en bestaat uit een zeer multiculturele samenleving. De grootste bevolkingsgroepen zijn de Berbers (de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika) en Arabieren, maar daarnaast wonen er veel Spanjaarden, Fransen en Algerijnen. De officiële taal is Arabisch en de tweede taal is Frans.


Marokko trekt veel toeristen, dankzij de kust en de rijke geschiedenis. Één van de populaire vakantiebestemmingen is de stad Marrakech, ook wel ‘de parel van het Zuiden’ genoemd. Hier vind je, net als in de vele andere steden van Marokko, prachtige paleizen, moskeeën en tuinen, sfeervolle straatjes en geurige markten.


Marokkanen eten veel vlees, met name lam, kip en rund. Daarnaast zijn kruiden heel belangrijk in de Marokkaanse keuken, zoals kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Bekende gerechten zijn couscous, harira (soep op basis van vlees, linzen en kikkererwten), tajines (stoofschotels) en pastila (hartige taart met kip). Muntthee is een belangrijke drank en wordt altijd volgens een ritueel bereid. Het wordt gemaakt van verse blaadjes munt en veel suiker.


productsrecipesculture

 

footer