header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Coquilles Saffraan Couscous

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept


 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Bijgerecht Bereiding: 20 minuten (+ 30 min. marineren)
Porties: 2

 

Ingrediënten:


6 coquilles St Jacques
200 gr Moroccan Spiced Couscous
1/8 beker creme fraiche
1 glas witte wijn
1 grote teen knoflook, geperst
250 gr Romatomaatjes
1 eenheid saffraanpoeder
koriander
peterselie
peper & zout
olijfolie / boter
cayennepeper


Bereiding:


Bereid de couscous volgens instructies van de verpakking. Bak de coquilles aan beide zijden kort in een scheutje olijfolie en wat boter tot deze lichtbruin zijn. Haal de coquilles uit de pan en leg deze zolang op de warme couscous. Doe de knoflook in de pan en bak deze licht. Voeg creme fraiche toe en vervolgens de wijn. Breng saus op smaak met saffraan, koriander, perselie, cayennepeper en zonodig peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verwarm borden en couscous op ieder bord, leg daarop 3 coquilles en schenk de saffraanroom erover. Garneer met tomaatjes en eventueel peterselie/koriander blaadje.

footer