header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Aubergine gevuld met
Marokkaanse Couscous

 

Ingrediënten 1 ½ tl Al’Fez Harissa 250g halloumi (of feta) 100g sperziebonen 100g tuinbonen 100g wortels 2 el honing 2 el olijfolie Bereiding Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze doormidden. Kook de wortels, sperziebonen en tuinbonen 5 minuten in water. Maak ondertussen een dressing van de harissa, honing en olie. Giet de gekookte groenten af. Snijd de halloumi in blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder olie) goudbruin. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig. Serveersuggestie Serveer met gegrild vlees en Moroccan Spiced Couscous of Pearl Couscous van Al’Fez

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Hoofdgerecht Bereiding: 20 minuten + 15 oven Porties: 2

 

Ingrediënten:


1 doosje Al’Fez Moroccan Spiced Couscous
1 grote aubergine
1 el Al’Fez Harissa
½ rode ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 el zout
1 snee brood
zout en peper
een klein bosje koriander


Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en bedek het vruchtvlees met zout, laat dit 10 minuten staan. Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking en hak de ui en de knoflook fijn. Veeg het zout van de aubergine en snijd met een mes 1 cm langs de rand het vruchtvlees in. Snijd het uitgehaalde vruchtvlees fijn en bak dit in olie, samen met de ui en knoflook. Voeg de couscous en harissa toe, breng op smaak met zout en peper en bak nog een paar minuten. Schep het mengsel in de uitgeholde aubergine helften. Snijd het brood in kleine blokjes en verdeel over de gevulde aubergine. Zet de aubergine 15 minuten in de oven en garneer voor het serveren met fijngehakte koriander.


Serveersuggestie:


Serveer met gegrild vlees en salade.

space

footer