header

navhomenewsover onslinkscontactend

front

welcome

 

Kruidig stoofvlees met ras al hanout en gedroogde bospaddenstoelen

 

 

baharat chicken

 

 

 

terugrecept

 

space

productsrecipesculture

 

space

 

Hoofdgerecht Bereiding: 20 minuten Porties: 2

 

Ingrediënten:


1 kg riblappen in blokjes van zag 3 bij 3 cm.
ras al hanout kruiden (zakje 21 gram Al’fez)
4 uien in kwarten
100 gram gedroogde abrikozen in reepjes (ongezwaveld)
25 gr. Gedroogde bospaddenstoelen
1 flesje oud bruin bier
1 flesje warm water
2 laurier blaadjes
1 el. mosterd
3 el. balsamico azijn
boter en olie om in te bakken


Bereiding:

1. Gebruik een pan met dikke bodem en gebruik na het aanbraden een vlamverdeler.

 

2. Doe een scheut olie in de pan, voeg boter toe en braad het vlees aan alle kanten bruin.

 

3. Bak in een andere pan de uien bruin, eveneens in boter en olie.

 

4. Voeg de kruiden toe aan het vlees, roer door.

 

5. Voeg de uiten en abrikozen toe aan het vlees, roer door.

 

6. Voeg het bier toe en vul het nu lege flesje met warm water en voeg dat ook toe. Als het goed is staat het vlees nu net onder.

 

7. Voeg de bospaddenstoelen, mosterd, azijn en laurier toe.

 

8. Gebruik nu de vlamverdeler als je deze hebt, zet het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 2,5 uur pruttelen. Roer af en toe door.

 

9. Het vlees valt na 2,5 uur uit zichzelf nu echt bijna uit elkaar, met twee vorken trek je het heel eenvoudig los. Als je heel veel geduld hebt laat je de pan staat tot de volgende dag, want de smaken zijn dan nog intenser!

 

Here you’ll find the whole blog:
kookgewoon.nl

 

footer